Як обрати хорошого автоінструктора

This is some text inside of a div block.

Особистість інструктора дуже важлива для кандидата на отримання водійських прав. Кожен учень проходить через це: практичні заняття з інструктором. Тому ви можете вже почати шукати людину, з якою вам комфортно буде навчатися, а ми в цій статі дамо кілька практичних рекомендацій для вибору автоінструктора.

Стать і психологія

Жінки-інструктори зараз трапляються доволі часто. По суті, в плані професійних навичок питань не має бути: автошколи самі собі не вороги, і співпрацюють з дійсно компетентними людьми незалежно від статі. Але для учня чи учениці часто грає суттєву роль психологічний момент. Інструктори-чоловіки можуть бути різкуваті та більш прямолінійні, тому якщо відвідувач курсів має тонку душевну організацію, то йому варто обрати інструктора-жінку – більш спокійну та терпимішу до огріхів учня. Щоб знайти “свого” інструктора радимо записатися на пробний урок: якщо існує певний психологічний бар’єр, то краще знайти когось іншого.

Але тут варто сказати про особливості спеціалістів обох статей. Жінки:

  • Стримані у спілкуванні, на лаються;
  • Можуть хвалити за успіхи і підбадьорювати;
  • Вказують не грубо на помилки;
  • Беруть до уваги психічний стан учня.

Про чоловіків можна сказати таке:

  • Швидко і зрозуміло пояснюють правила дорожнього руху;
  • Зручна і практична методика навчання;
  • Швидко реагують в критичних ситуаціях на дорозі.

Знаючи це, ви вже можете вирішувати, якої статі інструктор вам більше підходить.

Як обрати хорошого інструктора: критерії

  • Досвід роботи. Чим більше років інструктором проведено за кермом – тим краще для вас як для учня.
  • Ліцензія і відгуки. Викладач обов’язково повинен мати дозвіл на такий вид діяльності, також поцікавтесь відгуками про нього у колишніх учнів.
  • Не обирайте найдешевші курси. Адже ризикуєте натрапити на не дуже приємного водія або на не підходяще авто. Краще вибрати щось з середнім цінником.
  • Авто. Чим новіша машина – тим краще. Це і комфорт в салоні, і комфорт самого процесу кермування. Також звертайте увагу на тип коробки передач: можливо, вам зручніше буде “автомат”, ніж “механіка” (або навпаки), поцікавтесь у інструктора заздалегідь.
  • Структура уроків. Вона повинна бути зрозумілою. Правильно вибудуваний урок – це коли інструктор після помилки відразу вказує вам на неї. Але є інші цікаві “фішки” окремих вчителів: наприклад, запитати про те, який ви знак щойно проїхали – якщо учень не відповідає, він зупиняє машину і пішки повертається роздивлятися знак. Після цього відвідувач курсів гарантовано стане більш пильним. 

Висновок

Якщо для вас важливий підхід – то є сенс обрати жінку-інструктора, яка не буде різкою, а навпаки з розумінням ставитиметься до ваших промахів. Якщо ж вам цей нюанс не важливий, то в принципі пошук інструктора за цим критерієм не має сенсу.

Також звертайте увагу на авто, відгуки про спеціаліста, манеру навчання – це можна побачити на пробному уроці – та ціну. Дешеве – ворог хорошого. Тому обов’язково порівняйте ціни 5-6 шкіл, і оберіть середнє.